0216 499 1 666 Whatsapp Destek E-posta Gönder
Aweb Yazılım Aweb Yazılım

Özel ERP Yazılımı Nedir?

Kategori Blog

Tarih 2021-01-06

Özel ERP Yazılımı Nedir?

ERP Nedir?

 

ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması), kurumsal kaynak planlaması anlamına gelir. Bu sistem, şirketlerin ürün veya hizmet üretmek için ihtiyaç duyduğu iş gücü, makine ve malzemeleri verimli bir şekilde kullanmasını sağlar. ERP, Türkçe'de kurumsal anlamda kaynak planlaması demektir. Bir işletmenin kaynak planı ERP olarak ifade edilebilir. Genel anlamda ERP, firmaların ürün veya hizmet üretmek için ihtiyaç duydukları işçiliği, makineleri ve malzemeleri etkin bir şekilde kullanmalarını sağlayan bir sistemdir.

 

Firmalar bu sistemi kullanarak farklı uygulamalarla ilgili detaylı bilgileri tek pencereden görüntüleyebilir ve aynı şekilde kontrol edebilir. Verilerin ERP sisteminde kolayca saklanabildiğinden emin olun.

 

ERP neden tercih edilir?

 

 ERP'yi tercih etmenin en büyük nedeni firmaya sağlanan finansal bilgileridir. Örneğin bir firmanın CEO'su firma hakkında genel ve detaylı bir şekilde bilgileri öğrenmek istediğinde firma kaynak planı gibi bir sistem üzerinden bu şekilde firma hakkında bilgi edinebilir. Firmada her departmanın çalışma alanı farklı olduğu için bu sistem üzerinden tüm departmanlar aynı sistemde toplanır. Şirket genelinde kullanılan ERP sistemi, veri analizi ve veri kaydını büyük ölçüde kolaylaştırır.

 

Bir kurumsal kaynak planlama sistemi seçmenin bir diğer nedeni, müşteriler tarafından gönderilen siparişlerin hazırlık sürecidir. Siparişin alıcı kısmından başlayarak hazırlık, paketleme, depolama, nakliye gibi tamamlama süreçleri sisteme detaylı bilgi girilebilir ve ürün ile ilgili bilgilere kolayca ulaşılabilir. Bu, şirketin dahili sistemlerinin kullanımını iyileştirir ve daha kaliteli bir iş akışı sağlar. Envanter kontrolü ERP sistemi kullanılarak geliştirilebilir. Hizmet veya ürün üreten firmalar, depolama alanlarına büyük önem veriyor. Üretilen her ürün kayıt altına alındığı için düzenli olarak envanter kontrolü yapılmalıdır. ERP sistemi kullanılarak üretilen ürünlerin kaydı doğrudan sistem üzerinden gerçekleştirildiği için, yapılacak envanter kontrolü net bir şekilde tamamlanacaktır.

BİZİMLE PAYLAŞMAK İSTER MİSİNİZ?

Yeni projeniz hakkında daha fazla şey duymak isteriz.